Bedrijfsbeveiliging

Beveiliging van bedrijven omvat de inventarisatie van de aanwezige (aantrekkelijke) goederen en inventaris, de ligging, bereikbaarheid en kwetsbaarheid van het gebouw.

ats1000a_ats1135

Aan de hand van deze inventarisatie wordt er een Programma van Eisen opgesteld, waarbij de eisen van de verzekeraar en de gebruiker/opdrachtgever centraal staan.

De aanpak bij bedrijven is anders dan die bij woningen.

De kern van de beveiliging moet de schil vormen rondom het meest aantrekkelijke wat aanwezig is in het pand.

Bij lage risico’s zal meestal een basisinbraakbeveiliging bestaan uit goed hang- en sluitwerk, aangevuld met een inbraakalarminstallatie

Midden en hogere risico’s vergen een intensievere aanpak waarbij de basis wordt uitgebreid toegangscontrole, en camera’s.

Hoog attractieve goederen worden centraal opgeslagen en rondom voorzien van extra beveiliging, zoals “meeneembeperkende maatregelen”

dit kan zijn een extra compartiment (kluisruimte), en/of een mistgenerator tegen snelkraak.

Deze mistgenerator wordt gestuurd door het inbraakalarm, en zal bij activering de ruimte binnen enkele seconden voorzien van een ondoorzichtige (onschadelijke) mist.

Een inbreker is niet meer in staat de goederen te benaderen of weg te nemen, en zal zich onmiddelijk uit de voeten maken, om te voorkomen dat hij wordt ingesloten en gepakt.

Van Herpen is specialist op het gebied van deze mistbeveiliging, en het concept heeft zich al jaren meermalen bewezen.

Video mistmachines

 

Geef een reactie